Strömbert silversmycken och hantverk

Mina tankar om hantverket  -

-  arbetet med silver

 

Smycken som du bär, ska kännas rätt för dig, som den person du är. Det är fint när du hittar t.ex en ring som verkligen har det som du fastnar för. Den kan vara slät, lätt hamrad, kanske med en sten, cubic zirconia eller silver / guldkulor.

Jag är alltid nyfiken på vad jag kan göra, en utmaning att forma silvret. Jag har en bild i huvudet, ritar upp den på papper och börjar tänka på vad jag behöver för att göra smycket. Vilken dimension på tråd? Vilken tjocklek på plåt? Hur ska jag såga ut formen, forma silvret? Behöver jag löda? Hur många lödningar kommer det att bli? (antalet lödningar styr vilket lod jag ska börja med).

Det är väldigt roligt att göra personliga smycken. En av de utmaningar jag fått, var att göra ett smycke, efter ett kort på en kille som är gymnast. Fotot föreställde killen upp och ned på en studsmatta. En hand i mattan och båda benen i luften.

En annan utmaning var till en kille som hade en Ford Galaxi, så det blev en Ford Galaxi  som halsband.

En tredje var ett munspel som halsband till en musiker.

Jag har en tanke om återanvändning. Smycken gjorda av silverbestick. Men också fat och bestick av nysilver eller alpacka, de  blir väggamplar för värmeljus. 

Min nyfikenhet gör att jag vill gärna lära mig mer inom detta hantverk. När man håller kurs lär man sig mycket av sina elever. De har ideer vad de vill göra på kursen och som jag ska hjälpa dem att förverkliga.

Jag går själv på kurser för att lära mig mer om formgivning och olika tekniker, byta erfarenheter och få mer kunskap av en inspirerande lärare.